Ingredients
- Για τη ζύμη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό γάλα
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο λιωμένο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
- 500-600 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Για τη γέμιση
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λιωμένο βούτυρο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού καστανή ζάχαρη
- 1 κουταλιά σούπας κανέλα
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και ανακατεύουμε καλά μέχρι η ζύμη να είναι μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια μας . Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 60 λεπτά να φουσκώσει.
Ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη σε χοντρό φύλλο. Αλείφουμε το φύλλο με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα. Πατάμε λίγο με τα χέρια μας να κολλήσει καλά η ζάχαρη στο φύλλο. Τυλίγουμε σε ένα μεγάλο ρολό.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί με 12 θήκες για μάφινς. Κόβουμε το ρολό της ζύμης σε φέτες, πάχους 1,5-2 cm, και τα τοποθετούμε στις θήκες για μάφινς. Ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180 βαθμούς, φούρνο για 15 λεπτά.