Ingredients
- 250 γραμμάρια ρύζι για ριζότο Ομοσπονδία
- 700 γραμμάρια ζεστό νερό
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κύβος λαχανικών
- 1 κουταλάκι γλυκού αποξηραμένος μαϊντανός
- 1 κονσέρβα cocktail θαλασσινών Safcol σε πικάντικη σάλτσα
- Αλάτι, πιπέρι
Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1′-2′. Προσθέτω το ρύζι και σοτάρω για άλλο 1′.
Ρίχνω τον κύβο, το νερό, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνω τη φωτιά στο ελάχιστο, και σιγοβράζω μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό (αν χρειαστεί, προσθέτω λίγο νερό ακόμα).
Προσθέτω το κοκτέιλ θαλασσινών με την πικάντικη σαλτσούλα του, ανακατεύω καλά και σερβίρω.