Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Ζυμαρικά & Ρύζι, Ψάρι & Θαλασσινά  >  Ρύζι τηγανητό με λαχανικά και πικάντικο καλαμάρι

Ρύζι τηγανητό με λαχανικά και πικάντικο καλαμάρι

Το τηγανητό ρύζι αρέσει πολύ στα κορίτσια κι έτσι το ετοιμάζω αρκετά συχνά. Μεταξύ μας, με βολεύει κιόλας, γιατί βάζω μέσα και διάφορα λαχανικά, που υπό κανονικές συνθήκες τα τρώνε με γκρίνια. Εδώ, πρόσθεσα πικάντικο καλαμαράκι Safcol, μιας και οικογενειακώς ξετρελενόμαστε για καυτερά φαγητά.

Ingredients

  • 250 γραμμάρια ρύζι Μπόνετ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 600 γραμμάρια νερό
  • λίγο αλάτι
  • 1 κουταλιά σούπας σησαμέλαιο
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κονσέρβα καλαμπόκι ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 1 κονσέρβα πικάντικο καλαμάρι SAFCOL
  • Αλάτι, πιπέρι

Βράζω το ρύζι στο αλατισμένο νερό και το αφήνω στην άκρη.

IMG_3364

Σε ένα βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι ή γουόκ, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνω το σησαμέλαιο και το ελαιόλαδο. Βάζω το ψιλοκομμένο καρότο και σοτάρω για 2′-3′. Μετά ρίχνω το καλαμπόκι και σοτάρω για άλλα 1′-2′.

Προσθέτω το ρύζι, αλάτι και πιπέρι κι ανακατεύω συχνά για 2′-3′. Προσθέτω και το καλαμάρι σε πικάντικη σάλτσα, ανακατεύω και σερβίρω αμέσως.

Από Evina

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.