Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Λαχανικά & Όσπρια, Σούπες & Σαλάτες  >  Ρεβίθια σούπα «αλλιώς»

Ρεβίθια σούπα «αλλιώς»

Τα ρεβίθια είναι τα αγαπημένα μου όσπρια. Νομίζω ότι το έχουμε ξαναπεί. Τα τρώω όπως και να είναι μαγειρεμένα. Μια αγαπημένη μου παραλλαγή όμως είναι αυτή εδώ. Πριν από αρκετά χρόνια είχα βρει σε ένα περιοδικό μια συνταγή για ρεβίθια σούπα που τη βρήκα διαφορετική. Την έφτιαξα λοιπόν αλλά δυστυχώς την έχασα. Κι επειδή μου άρεσαν σαν γεύση, μετά από διάφορες δοκιμές έχω καταλήξει σε αυτήν εδώ την παραλλαγή που μοιάζει με αυτή του περιοδικού αλλά δεν είναι 100% ίδια :-) Αξίζει τον κόπο μια δοκιμή.

Ingredients

  • 500 γραμμάρια ρεβίθια
  • 2 καρότα μεγάλα ψιλοκομμένα
  • 12 λουκάνικα cocktail ψιλοκομμένα
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
  • 2-3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 1200 ml νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ σε άφθονο νερό. Τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 40′-45′ μέχρι να μαλακώσουν καλά και τα σουρώνουμε.

Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε μέσα  το κρεμμύδι και τα καρότα και σοτάρουμε για 2′-3′.

Προσθέτουμε τα λουκάνικα, τα ρεβίθια, το μέλι, τη μουστάρδα το θυμάρι και το νερό. Αλατοπιπερώνουμε κι αφήνουμε να πάρει μια βράση. Αμέσως μετά, χαμηλώνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 20′-25′ (μέχρι να χυλώσουν καλά τα ρεβίθια).

Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή κι αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο μπούκοβο για να γίνει πιο πικάντικη.

Από Evina

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.