Ingredients
- 500 γραμμάρια ρεβίθια ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κουταλάκια γλυκού κάρυ
- 1 κουταλάκι γλυκού ξερό μαϊντανό
- 1 κουταλιά σούπας σκόνη μουστάρδας
- Αλάτι
- Πιπέρι καγιέν
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 κουταλιά σούπας μέλι
- 1 μικρή κρέμα γάλακτος (200 ml)
- 250 γραμμάρια ρύζι Μπόνετ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ σε άφθονο νερό. Τα βράζουμε σε άφθονο, αλατισμένο νερό για 30′-40′ μέχρι να μαλακώσουν αρκετά (να μην λιώνουν όμως).
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2′. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, το κάρυ, το μαϊντανό, τη μουστάρδα, το πιπέρι καγιέν, τον κύβο λαχανικών και το μέλι. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να καλύπτει τα ρεβίθια.
Μόλις πάρει μια βράση το φαγητό μας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 30′ περίπου μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά.
Εν τω μεταξύ βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό (βάσει των οδηγιών της συσκευασίας του ή με τη κλασική αναλογία 1 δόση ρύζι-2 δόσεις νερό).
Προσθέτουμε στα ρεβίθια την κρέμα γάλακτος και σερβίρουμε μαζί με το ρύζι.