Ingredients
- 200 γραμμάρια αλεύρι ολικής άλεσης
- 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
- 300 ml ζεστό νερό
Για σήμερα που είναι η παγκόσμια ημέρα άρτου, μοιράζομαι μαζί σας μια συνταγή για πεντανόστιμα ψωμάκια που μπορούμε να τα γεμίσουμε με ότι τραβάει η όρεξη μας και να τα κάνουμε σάντουϊτς για το κολατσιό στο σχολείο.
Βάζουμε σ’ ένα μεγάλο μπολ όλα τα παραπάνω υλικά και ζυμώνουμε καλά μέχρι που να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας. Σκεπάζουμε το μπολ με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 40’-45’ να φουσκώσει το ζυμάρι μας. Το ξαναζυμώνουμε και το χωρίζουμε σε 8 κομμάτια. Τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί με θήκες για muffins τις οποίες πρώτα τις έχουμε λαδώσει καλά.
Ξανασκεπάζουμε με την πετσέτα και τα αφήνουμε για άλλα 40’ να ξαναφουσκώσουν.
Τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο στους 180ο φούρνο, για 25’-30’. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα «τσακίζουμε».