Ingredients
- 2 ποτήρια ελαιόλαδο (400 γραμμάρια)
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι (260 γραμμάρια)
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 ποτήρι ζάχαρη (200 γραμμάρια)
- 1 φακελάκι baking powder
- 1 βανίλια
- ½ κουτάλι γλυκού μαγειρική σόδα
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει (περίπου 1 κιλό)
Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά και ζυμώνω με τα χέρια μέχρι να έχω μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη που δεν «κολλάει» στα χέρια.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγω τη ζύμη σε φύλλο πάχους 0,5 εκατοστού και κόβω με κουπ-πατ σε ότι σχήμα θέλω.
Αραδιάζω τα κουλούρια σε ταψιά που έχω στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω σε προθερμασμένο, στους 170 βαθμούς και ψήνω για 20’ περίπου.
Τα αφήνω να κρυώσουν καλά και σερβίρω.