Ingredients
- 600 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 μέτριο κρεμμύδι (περασμένο στο multi)
- 1 καρότο τριμμένο
- ½ κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδο
- 1 αυγό
- 1 κουταλάκι γλυκού μαϊντανό
- 1200 ml ζωμό κότας (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1200 ml νερό και δύο κύβους κοτόπουλο)
- ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά σούπας αλεύρι
- 1 φλιτζανάκι καφέ τραχανά ξινό
- Αλάτι, Πιπέρι
- Για το αυγολέμονο
- 1 αυγό
- Χυμός από 1 λεμόνι
Σ’ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε, τον κιμά, το αυγό, το κρεμμύδι, το καρότο, τη σκόνη σκόρδο, το μαϊντανό, τον τραχανά, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια κι αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και το ζωμό κι ανακατεύουμε πάλι. Μόλις πάρει μια βράση ρίχνουμε μέσα τα μπαλάκια του κιμά που έχουμε πλάσει. Μόλις ξαναρχίσει ο βρασμός, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα για 35’-40’.
Εν τω μεταξύ σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε καλά με το σύρμα το αυγό και το χυμό λεμονιού. Μόλις τα γιουβαρλάκια είναι έτοιμα και για να μην μας «κόψει» το αυγολέμονο, παίρνουμε μικρές κουταλιές από το ζεστό ζουμί στην κατσαρόλα και το προσθέτουμε λίγο-λίγο στο μπολ με το αυγολέμονο κι ανακατεύουμε καλά. Μόλις το αυγολέμονο πάρει τη θερμοκρασία από το ζουμί (θα χρειαστούν 4-5 κουταλιές σούπας από το ζουμί της κατσαρόλας).
Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε ελαφρά, κινώντας κυκλικά την κατσαρόλα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Τι λες τώρα! Τραχανάς στα γιουβαρλάκια?! Θέλω να το δοκιμάσω αυτό! Τέλεια ιδέα!
Εβίνα μου πολύ ενδιαφέρουσα η εκδοχή σου σε μία κλασική συνταγή!!
Αθηνά είναι πολύ ωραία! Δοκίμασε τα και περιμένω εντυπώσεις 🙂