Ingredients
- 250 γραμμάρια ρύζι μπόνετ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
- 500 γραμμάρια νερό + 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
- 1 κονσέρβα κοκτέιλ θαλασσινών SAFCOL
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αρακά βρασμένο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού καλαμπόκι στραγγισμένο
- 1/2 πιπεριά κόκκινη
- 1/2 πιπεριά κίτρινη
- 1/2 πιπεριά πορτοκαλί
- 1/4 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
- 1 κουταλιά σούπας ξύδι
- 1 κουταλιά σούπας πετιμέζι
- Αλάτι
Βράζουμε το ρύζι στο νερό που έχουμε προσθέσει και λίγο αλάτι.
Κόβουμε τις πιπεριές σε πολύ μικρά κυβάκια.
Βάζουμε το βρασμένο ρύζι σε ένα μεγάλο μπολ, αλατίζουμε και προσθέτουμε τις πιπεριές, τον αρακά, το καλαμπόκι και τα θαλασσινά Safcol. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά.
Χτυπάμε στο multi το ελαιόλαδο με το ξύδι και το πετιμέζι και περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τη ρυζοσαλάτα μας. Ανακατεύουμε άλλη μια φορά και σερβίρουμε.
Τρώγεται το ίδιο ευχάριστα κρύα αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου.