Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Ζυμαρικά & Ρύζι, Ψάρι & Θαλασσινά  >  Πένες με αρωματική κόκκινη σάλτσα και καλαμαράκια

Πένες με αρωματική κόκκινη σάλτσα και καλαμαράκια

Μια ακόμα συνταγή που θα σας ξετρελάνει. Και γίνεται μόλις σε 30′. Ότι πρέπει για τις ημέρες της νηστείας αλλά και για οποιαδήποτε καθημερινή. Πένες al dente σε αρωματική σάλτσα ντομάτας με πικάντικα καλαμαράκια. Εύκολη και γρήγορη.

Ingredients

  • 500 γραμμάρια πένες
  • 2 κονσέρβες καλαμαράκια SAFCOL σε πικάντικη σάλτσα
  • 1 Ντομάτα Στον Τρίφτη Ομοσπονδία
  • 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουταλιά σούπας θυμάρι
  • 1 κουταλιά σούπας μαϊντανό
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • Αλάτι, πιπέρι

Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι για 2′.

Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τη ντομάτα, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και το νερό. Μόλις η σάλτσα μας πάρει μια βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και σιγοβράζουμε για 20′-25′.

Εν τω μεταξύ βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.

Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα, προσθέτουμε και τα καλαμαράκια με τη σάλτσα τους κι ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε τις πένες με τη σάλτσα ντομάτας.

Από Evina

Comments (One comment)

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.