Ingredients
- 500 γραμμάρια πένες
- 2 κονσέρβες καλαμαράκια SAFCOL σε πικάντικη σάλτσα
- 1 Ντομάτα Στον Τρίφτη Ομοσπονδία
- 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 κουταλιά σούπας θυμάρι
- 1 κουταλιά σούπας μαϊντανό
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
- Αλάτι, πιπέρι
Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι για 2′.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τη ντομάτα, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και το νερό. Μόλις η σάλτσα μας πάρει μια βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και σιγοβράζουμε για 20′-25′.
Εν τω μεταξύ βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα, προσθέτουμε και τα καλαμαράκια με τη σάλτσα τους κι ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε τις πένες με τη σάλτσα ντομάτας.
Εύκολα, γρήγορα, γευστικά και απολαυστικά!!!!