Ingredients
- Για τη ζύμη
- 125 γραμμάρια βούτυρο κρύο κομμένο σε κυβάκια
- 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουταλάκι γλυκού ελαιόλαδο
- 4 κουταλιές σούπας κρύο νερό
- Για τη γέμιση
- 1 φακελάκι κρέμα βανίλια «στιγμής»
- 1 κονσέρβα κομπόστα ροδάκινο
- Φρέσκο γάλα
Ζυμώνουμε με το χέρι τα υλικά για τη ζύμη (είναι πολύ εύκολο). Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό. Φτιάχνουμε μια μπάλα, την τυλίγουμε σε μια μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30′.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και καλύπτουμε μια στρογγυλή, βουτυρωμένη ταρτιέρα. Βάζουμε από πάνω μια λαδόκολλα και αρκετά ρεβίθια (δύο περίπου φλιτζάνια τσαγιού σαν «βαρίδια» για να μην μας παραφουσκώσει η ζύμη) και ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180 βαθμούς, φούρνο για 40′-43′.
Σε αυτή τη φάση, αν δεν θέλουμε να ανοίξουμε μόνοι μας τη ζύμη για τάρτα, χρησιμοποιούμε ένα έτοιμο φύλλο σφολιάτας ακολουθώντας τις παραπάνω οδηγίες ψησίματος.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά ή βάση της τάρτας (και βέβαια αφαιρούμε λαδόκολλα και ρεβίθια) 🙂
Ετοιμάζουμε την κρέμα βανίλια ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας κι αφήνουμε λίγο να πήξει. Εν τω μεταξύ, κόβουμε σε φέτες τα ροδάκινα κομπόστα.
Απλώνουμε την κρέμα βανίλια πάνω στην κρύα πια βάση τάρτας και στολίζουμε από πάνω με τα ροδάκινα.
Αυτό ήταν! Έτοιμη. Διατηρείται στο ψυγείο.
Εξαιρετική