Ingredients
- 2 πακέτα μπισκότα OREO
- 70 γραμμάρια βούτυρο κρύο κομμένο σε κομματάκια
- 200 γραμμάρια τυρί κρέμα light
- 170 γραμμάρια λευκή σοκολάτα (κουβερτούρα-μία πλάκα)
- 1 καψάκι βανίλια
Βάζουμε το μπισκότα από το ένα πακέτο στο multi και τα κάνουμε σκόνη. Προσθέτουμε τα κομματάκια βούτυρο και συνεχίζουμε λίγο ακόμα το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί το βούτυρο στο τρίμμα μπισκότου.
Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψάκι 20 Χ 20 cm φροντίζοντας να περισσεύει λίγο η λαδόκολλα από το σκεύος για να ξεφορμάρουμε το γλυκό πιο εύκολα όταν είναι έτοιμο. Στρώνουμε το μείγμα μπισκότου-βουτύρου και δημιουργούμε έτσι μια βάση για το γλυκό μας.
Εν τω μεταξύ λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν-μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων σε πολύ χαμηλή ένταση. Προσθέτουμε στη λιωμένη κουβερτούρα το τυρί κρέμα, τη βανίλια και τα μισά μπισκότα από το δεύτερο πακέτο τα οποία έχουμε θρυμματίσει ελαφρώς με τα χέρια μας κι ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη βάση και απλώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα μπισκότα που επίσης έχουμε θρυμματίσει με τα χέρια μας.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά (τουλάχιστον 4 ώρες, εγώ το αφήνω όλη νύχτα στο ψυγείο).
Βγάζουμε από το ταψί, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και σερβίρουμε σε πιατέλα.