Ingredients
- 8 αυγά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο γάλα
- 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια
- 2 φλιτζάνια τσαγιού κίτρινα τυριά τριμμένα
- Αλάτι-πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μυρωδικά της αρεσκείας σας (δυόσμο, βασιλικό, θυμάρι, ρίγανη, κλπ)
Κάθε δεύτερη Παρασκευή του Οκτώβρη γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα αυγού. Σήμερα λοιπόν μοιράζομαι μαζί σας μια συνταγή για ομελέτα φούρνου, με μανιτάρια, που ετοιμάζεται πολύ γρήγορα και με τη συνοδεία φρέσκιας σαλάτας γίνεται ένα πεντανόστιμο, καθημερινό δείπνο.
Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε καλά μαζί με το γάλα.
Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ ή ένα αντικολλητικό ταψί και βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα μανιτάρια (αφού πρώτα τα έχουμε στραγγίξει καλά). Τα ψήνουμε για 10’ σε προθερμασμένο στους 200ο φούρνο.
Εν τω μεταξύ προσθέτουμε το αλατοπίπερο, τα μυρωδικά και τα τυριά στο μπολ με το μίγμα των αυγών κι ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το μίγμα των αυγών στο πυρέξ και ψήνουμε για άλλα 20’-25’ στους 180ο (ή μέχρι να ροδίσει καλά η ομελέτα).