Ingredients
- 1 μεγάλο ζουμερό πορτοκάλι
- 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι τσαγιού λιωμένο βούτυρο
- 2 αυγά
- ½ φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο γάλα
- 1 κουταλάκι baking powder
- 1-2 βανίλιες
- 1 πρέζα αλάτι
- 100 γραμ. σταγόνες λευκής σοκολάτας
Βάζουμε σ’ ένα ταψί με 12 θήκες για muffins τα ειδικά χαρτάκια. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φορμάκια σιλικόνης. Αν δεν χρησιμοποιήσουμε χαρτάκια ή φορμάκια σιλικόνης λαδώνουμε κι αλευρώνουμε καλά τις θήκες του ταψιού μας. Πλένουμε καλά το πορτοκάλι, το σκουπίζουμε, το κόβουμε στα τέσσερα κι αφαιρούμε τα κουκούτσια. Το βάζουμε στο multi και το χτυπάμε πολύ καλά.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά (και το λιωμένο πορτοκάλι) εκτός από τη σοκολάτα στο μπολ του μίξερ κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Στο τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες λευκής σοκολάτας κι ανακατεύουμε ελαφρά.
Γεμίζουμε τις θήκες για muffins και ψήνουμε για 22’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο στη μεσαία σχάρα.