Ingredients
- 1 μεγάλο κοτόπουλο ολόκληρο (ή κομμένο σε 6 μερίδες)
- 1 κιλό μικρές στρογγυλές πατατούλες με τη φλούδα
- 1 κουτάκι μπύρα (330 ml)
- 2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κοτόπουλο. Πλένουμε πολύ καλά και σκουπίζουμε τις πατάτες.
Κόβουμε τις πατάτες στη μέση (αν είναι μεγαλούτσικες) και τις βάζουμε σε μία γάστρα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
Τοποθετούμε από πάνω τις μερίδες του κοτόπουλου (ή το κοτόπουλο ολόκληρο). Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα κλωνάρια φρέσκιας ρίγανης.
Περιχύνουμε το φαγητό μας με ένα κουτάκι μπύρα.
Σκεπάζουμε με το καπάκι τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 200ο φούρνο για 70’-90’. Μετά, ανοίγουμε το καπάκι και ψήνουμε για άλλα 5′-10’ μέχρι να ροδοκοκκινίσει ωραία το φαγητό μας και να ξεροψηθεί η πέτσα από το κοτόπουλο.