Ingredients
- ¼ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 500 γραμμάρια φρέσκα λευκά μανιτάρια
- ½ φλιτζάνι τσαγιού λευκό, ξηρό κρασί
- 1 λίτρο νερό
- 2 κύβος ζωμός κοτόπουλου
- αλάτι
Πλένουμε καλά τα μανιτάρια και τα κόβουμε στα δύο.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο (2’).
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για άλλα 5’. Προσθέτουμε το κρασί και τους κύβους. Ανακατεύουμε ζωηρά για να διαλυθούν καλά. Αμέσως μετά προσθέτουμε το νερό και το αλάτι.
Μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 25’.
Κατεβάζουμε τη σούπα από τη φωτιά και την πολτοποιούμε με ένα minipimer μέχρι να γίνει εντελώς λεία.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή κι αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο φρέσκο θυμάρι ή με κρουτόν.
Καλή εβδομάδα Αθηνά!
μμ ζεστή, νόστιμη και χουχουλιάρικη, ό,τι πρέπει για το κρύο που έχουμε αυτές τις ημέρες! Καλή εβδομάδα Εβίνα!