Ingredients
- 1 ποτήρι νερού γάλα χλιαρό (εγώ έβαλα φρέσκο όπως πάντα)
- 1 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο
- 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
- 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
- 1 μικρό σφηνάκι τσικουδιά (σιγά μην έλειπε)
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει (περίπου 600-700 γραμμάρια)
- 40 λουκανικάκια κοκτέιλ
- 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
- 1 κρόκος αυγού και 1 κουταλιά σούπας νερό
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με το χέρι. Το ζυμαράκι μας πρέπει να είναι απαλό (η τσικουδιά το κάνει κι αφράτο). Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι.
Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για μισή ώρα περίπου.
Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ βάζουμε τα λουκανικάκια και τη μουστάρδα κι ανακατεύουμε καλά.
Χωρίζουμε το ζυμάρι σε πέντε μέρη και το κάθε μέρος το πλάθουμε σε μια μπάλα. Πάνω στον πάγκο, ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης με τον πλάστη σε λεπτό, στρογγυλό φύλλο (σε διάμετρο, περίπου όσο ένα μικρό πιάτο φαγητού). Κόβουμε το κάθε ζυμάρι σε 8 τρίγωνα κομμάτια (όπως την πίτσα). Βάζουμε ένα λουκανικάκι σε κάθε κομμάτι ζύμης (στην φαρδιά του πλευρά) και το τυλίγουμε σαν κρουασανάκι.
Αραδιάζουμε τα λουκανικοπιτάκια σε δύο λαμαρίνες φούρνου στις οποίες έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Εν τω μεταξύ σ’ ένα μπολάκι έχουμε ανακατέψει καλά τον κρόκο αυγού με το νερό και με αυτό αλείφουμε ελαφρά τα λουκανικοπιτάκια στην επιφάνεια τους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 170 βαθμούς, φούρνο για 20′-25′ μέχρι να ροδίσουν καλά τα λουκανικοπιτάκια.
Μπράβο!!!!! Φανταστική συνταγή!!!!
Τα έφτιαξα κι εγώ Εβίνα και έπαθα πλάκα από τη γεύση!!!!
Για να μη τα φάμε μόνοι μας στο σπίτι και στουμπώσουμε, έφερα και στη δουλειά!
Οπότε καταλαβαίνεις τι έγινε… Όποιος δοκίμαζε έμενε στο «μμμμμμμμμμμμμμμ»!!!
Καλημέρα 🙂
Γιώργο άστα! Κόλαση! Εγώ τελευταία φορά, τα έφτιαξα για το Χριστουγεννιάτικο πάρτι του σχολείου των κοριτσιών κι όλοι με ρωτούσαν από που τα αγόρασα!!!!!!! Αχαχαχα