Ingredients
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 Τοματίνα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (400 γραμμάρια)
- 1 ποτήρι νερό (330 γραμμάρια)
- 1 κονσέρβα πικάντικα χταποδάκια SAFCOL
- Αλάτι, πιπέρι
Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρω για 2′ το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Βάζω τη δάφνη, το νερό, την Τοματίνα, αλάτι και πιπέρι, και μόλις πάρει μια βράση χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω για 15′. Προσθέτω το κριθαράκι, άλλο 1 ποτήρι νερό κι αφήνω να απορροφηθούν όλα τα υγρά του φαγητού. Ανακατεύω συχνά για να μην «κολλήσει» το κριθαράκι.
Διακοσμώ με τα πικάντικα χταποδάκια και σερβίρω.