Ingredients
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 150 γραμμάρια σπορέλαιο
- 500 γραμμάρια αλεύρι
- 1 κουταλάκι γλυκού baking powder
- 4 αυγά
- 1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κακάο σκόνη
Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από το κακάο) στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε καλά με το γάντζο.
Μόλις η ζύμη μας είναι ομοιόμορφη τη χωρίζουμε σε δύο μέρη και στο ένα προσθέτουμε και το κακάο. Ανακατεύουμε καλά με το γάντζο για να ενσωματωθεί το κακάο.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με τον πλάστη το ένα μέρος ζύμης (βανίλια) σε φύλλο πάχους 2-3 χιλιοστών. Αντίστοιχα ανοίγουμε και το άλλο μέρος ζύμης (κακάο). Τοποθετούμε το φύλλο κακάο πάνω από το φύλλο βανίλια και πιέζουμε λίγο με τα χέρια μας.
Τυλίγουμε σε σφικτό ρολό (από την μακριά του πλευρά) και φτιάχνουμε ένα μακρύ και σχετικά λεπτό μπαστούνι. Κόβουμε σε φέτες πάχους 0,5 εκατοστού. Αραδιάζουμε τα μπισκότα σε ταψιά στα οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα, αφήνοντας χώρο μεταξύ τους γιατί τα κουλουράκια φουσκώνουν κι απλώνουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 150 βαθμούς, φούρνο για 30′-35′. Αφήνουμε τα κουλουράκια να κρυώσουν καλά και τα διατηρούμε μέσα σε μεταλλικό κουτί για μπισκότα.