Ingredients
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι γλυκού baking powder
- 1/2 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
- 1/2 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο
- 500-600 γραμμάρια αλεύρι Γ.Ο.Χ.
- σουσάμι για διακόσμηση (προαιρετικά)
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που επιθυμούμε. Εγώ τα κάνω σαν μικρά κορδονάκια και τα βουτάω σε λίγο σουσάμι.
Τα απλώνουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα με λίγη απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180 βαθμούς, φούρνο για 25′-30′. Τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και τα διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί.