Ingredients
- ¼ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο (50 γραμμάρια)
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 1 μεσαίο κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
- 1 κύβος κοτόπουλου
- Λίγο αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κ.γ. κουρκουμάς
- 1/3 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι γλασέ (60 γραμμάρια)
- 1,2 λίτρα νερό
- Χυμός από 1 λεμόνι
Σε μια κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρω το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2΄. Μετά προσθέτω το κοτόπουλο και τον κύβο και σοτάρω για άλλα 5’.
Προσθέτω το νερό, το αλάτι, το πιπέρι, τον κουρκουμά. Μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνω τη φωτιά στο ελάχιστο, σκεπάζω τη κατσαρόλα και σιγοβράζω για 30’.
Περνάω τη σούπα με το ραβδομπλέντερ για να γίνει λεία και κρεμώδης, προσθέτω το χυμό λεμονιού και σερβίρω.