Ingredients
- 4 μέτρια κολοκύθια τριμμένα στον χοντρό τρίφτη
- 1 μεγάλη πατάτα τριμμένη στον χοντρό τρίφτη
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον χοντρό τρίφτη
- ½ φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο δυόσμο
- 200 γραμμάρια φέτα τριμμένη στον χοντρό τρίφτη
- 1 αυγό
- ¾ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
Σε ένα μπολ βάζω τα κολοκύθια και το κρεμμύδι και στύβω πολύ καλά με τα χέρια μου για να φύγουν τα υγρά.
Προσθέτω την πατάτα και το ψιλοκομμένο δυόσμο κι ανακατεύω με τα χέρια.
Στη συνέχεια, προσθέτω την τριμμένη φέτα, το αυγό και το αλεύρι.
Ανακατεύω καλά τη ζύμη και την αφήνω 15’ περίπου στο ψυγείο.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω λίγο αραβοσιτέλαιο κι ανάβω τη φωτιά στο μισό.
Με ένα κουτάλι της σούπας ή με τα χέρια παίρνω μικρές ποσότητες από το μίγμα και τηγανίζω στο αραβοσιτέλαιο κι από τις δύο μεριές μέχρι να ροδίσουν καλά οι κολοκυθοκεφτέδες (περίπου 10’)