Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Κρέας & Πουλερικά, Πίτες & Σνακ  >  Κιμαδόπιτα

Κιμαδόπιτα

Τις πίτες τις αγαπώ γιατί τυλίγουν αγαπημένα υλικά κι αποτελούν ένα χορταστικό πιάτο ή κολατσιό. Αυτή η κιμαδόπιτα είναι πολύ νόστιμη και τρώγεται το ίδιο ευχάριστα ζεστή ή κρύα. Εγώ πάντως «στανταράκι» θα γεμίσω ένα τάπερ για το γραφείο, αν περισσέψει φυσικά.

Ingredients

  • 500 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες (μόνο το άσπρο μέρος)
  • 1 Τοματίνα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 250 γραμμάρια καλαμπόκι σε κονσέρβα στραγγισμένο
  • 230 γραμμάρια μανιτάρια σε κονσέρβα, τεμαχισμένα και στραγγισμένα
  • 1 πακέτο χοντρό φύλλο για πίτες
  • 2 αυγά
  • 400 γραμμάρια γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • 1 κουταλάκι γλυκού θυμάρι
  • 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο για 2′. Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 4′-5′ μέχρι να αλλάξει ο κιμάς χρώμα.

Προσθέτουμε το καλαμπόκι, τα μανιτάρια, την Τοματίνα, τα μυρωδικά και το νερό. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Μόλις πάρει μια βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε να σιγοβράσει για 25′.

Προσθέτουμε την γραβιέρα και τα αυγά, που τα έχουμε ελαφρώς χτυπήσει, στο μείγμα του κιμά.

Σε ένα βουτυρωμένο, παραλληλόγραμμο ταψί βάζουμε το ένα χωριάτικο φύλλο. Απλώνουμε από πάνω το μείγμα του κιμά, σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και κλείνουμε περιμετρικά το φύλλο για να μην βγει η γέμιση έξω.

Προαιρετικά, αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε σουσάμι ή μαυροκούκι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180 βαθμούς φούρνο, για 1 περίπου ώρα μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια και να ψηθεί καλά το φύλλο.

Από Evina

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.