Ingredients
- Ζύμη
- 130 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
- 2 αυγά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 260 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3/4 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
- 1 καψάκι βανίλια
- Γέμιση
- 2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
- 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
Ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μεγάλο μπολ κι ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι ή με το μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
Λαδώνουμε κι αλευρώνουμε καλά μια μακρόστενη φόρμα του κέικ ή ότι άλλο σχέδιο θέλουμε και ρίχνουμε μέσα τη μισή ζύμη.
Βάζουμε από πάνω τα μήλα και την κανέλα και περιχύνουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180 βαθμούς, φούρνο για 50′-55′ (κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι, αν η μύτη του μαχαιριού βγαίνει καθαρή, το κέικ μας είναι έτοιμο).
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά, ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη (προαιρετικά) και σερβίρουμε.