Ingredients
- 1/4 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 πατάτες
- 1 κιλό καρότα
- 2 κύβους κοτόπουλου
- 1 κουταλάκι γλυκού τζίντζερ
- 1/4 κουταλάκι γλυκού σπόρους jalapeno (προαιρετικά)
- 1/2 κουταλάκι γλυκού αποξηραμένο μαϊντανό
- Αλάτι, πιπέρι
- Νερό
- 1 μικρή κρέμα γάλακτος
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, τις πατάτες και τα καρότα και τα κόβουμε σε κύβους.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρουμε στο λάδι και το βούτυρο το κρεμμύδι, τις πατάτες και τα καρότα σε δυνατή φωτιά για 5′ περίπου. Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά, τους κύβους κοτόπουλου και νερό τόσο όσο να σκεπάζει όλα μας τα υλικά.
Μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 30′ μέχρι να μαλακώσουν καλά τα καρότα. Με ένα ραβδομπλέντερ λιώνουμε καλά όλα τα υλικά ώστε η σούπα να αποκτήσει μια ομοιόμορφη, βελούδινη υφή.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.