Ingredients
- 500 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 κονσέρβα τοματάκια (400 γραμ.)
- 1 φλιτζάνι καφέ κρασί κόκκινο ξηρό
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
- αλάτι
- μπούκοβο
- κανέλα
- μπαχάρι
Σε πλατιά κατσαρόλα με κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2′-3′.
Προσθέτουμε τον κιμά, κι αλάτι κι ανακατεύουμε. Μόλις αλλάξει χρώμα ο κιμάς (σε περίπου 10′) βάζουμε τα κρασί, τα τοματάκια και τα μπαχαρικά κι ανακατεύουμε.
Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο, σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 25′-30′ μέχρι να μείνει ο κιμάς μόνο με τη σάλτσα (χωρίς νερό).
Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Σερβίρουμε με μπόλικο τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.
Νόστιμη και πικάντικη η μακαρονάδα σου!! Φιλιά πολλά καλό βράδυ και καλή εβδομάδα!!
Καλή εβδομάδα και καλό μήνα Αθηνά μου 🙂