Το καλοκαίρι μπορεί να μην είναι η εποχή για πολύ φαγητό, και σίγουρα όχι για βαρύ, αλλά όλοι ξέρουμε καλά ότι η θάλασσα ανοίγει την όρεξη, ειδικά στα παιδιά. Αν λοιπόν σκοπεύετε να περάσετε πολλές ώρες στη θάλασσα, μην ξεχάσετε μαζί με τις πετσέτες, τις ομπρέλες και το αντηλιακό, να πάρετε μαζί σας και πολλά σνακ για τα πεινασμένα, μετά το παιχνίδι και τις βουτιές στη θάλασσα, πιτσιρίκια. Εδώ, σας προτείνουμε ορισμένα σνακ που θα εκπλήξουν ευχάριστα μικρούς και μεγάλους και που μπορείτε πολύ εύκολα να τα ετοιμάσετε στο φούρνο. Κι αν αναρωτιέστε, «Πώς να καθαρίσω τον φούρνο» μετά το μαγείρεμα, σας έχουμε τη λύση: δείτε εδώ.
- Μπάρες δημητριακών
Γίνονται εύκολα και γρήγορα, και είναι το απόλυτο σνακ για την παραλία. Θα χρειαστείτε 2 κούπες νιφάδες βρώμης, μισή κούπα κινόα, μισή κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη, 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα, 3 κουταλάκια του γλυκού ηλιέλαιο και 1/4 της κούπας μέλι. Για την εκτέλεση ανακατεύετε τη βρόμη, την κινόα, τη ζάχαρη και την κανέλα. Ζεσταίνετε το ηλιέλαιο μαζί με το μέλι για να ομογενοποιηθούν. Ανακατεύετε τα δύο μείγματα. Σε ένα ταψί βάζετε λαδόκολλα και ρίχνετε μέσα το τελικό μείγμα. Πιέζετε την επιφάνεια του μείγματος και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 25 λεπτά. Αφαιρείτε, αφήνετε να κρυώσει και κόβετε σε ίσα κομμάτια. Το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει στην παραλία. Ελαφρύ, υγιεινό και χορταστικό σνακ!
- Τσιπς λαχανικών.
Είναι το απόλυτο σνακ του καλοκαιριού! Θα χρειαστείτε: παντζάρια, καρότα, κολοκύθια, πατάτες (ή όποια λαχανικά προτιμάτε), αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Αν χρησιμοποιήσετε παντζάρι, προσθέστε δενδρολίβανο και σκόρδο λιωμένο. Αν πάλι προτιμήσετε πατάτες, προσθέστε πάπρικα. Κόβετε τα λαχανικά στο ίδιο πάχος. Τα περνάτε από το μείγμα που έχετε φτιάξει για το καθένα και στη συνέχεια τα τοποθετείτε στο ταψί, επάνω σε μία λαδόκολλα. Ψήνετε στους 150 βαθμούς μέχρι να γίνουν τραγανά, από 20 έως 40 λεπτά, ανάλογα με το λαχανικό. Και, ναι, είναι πεντανόστιμα!
- Ψωμάκια με φέτα και γιαούρτι.
Ιδανικό σνακ για το καλοκαίρι και ειδικά για την παραλία. Θα χρειαστείτε: γιαούρτι 2% (μία συσκευασία), ηλιέλαιο (ένα φλιτζάνι), μισή κουταλιά της σούπας αλάτι, 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 1/4 του κιλού φέτα θρυμματισμένη και 2 αυγά. Χτυπάτε τα αυγά και ρίχνετε μέσα το γιαούρτι, το αλάτι, τη φέτα, το λάδι και το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά, και πλάθετε τα ψωμάκια στο μέγεθος που θέλετε. Τα βάζετε στον φούρνο, επάνω σε λαδόκολλα, και ψήνετε στον αέρα, στους 180 βαθμούς.
- Φρούτα, λαχανικά, κριτσίνια, σαντουιτσάκια.
Μαζί με όλα τα παραπάνω, πάρετε μαζί σας πολλά καλοκαιρινά φρούτα, όπως βερίκοκα, νεκταρίνια και ροδάκινα, αλλά και κομμένο σε φέτες καρπούζι και πεπόνι. Βάλτε τα όλα σε ένα ψυγειάκι παραλίας για να παραμείνουν δροσιστικά και λαχταριστά! Επίσης, πάρτε μαζί σας λαχανικά, όπως καρότα και αγγούρια, κομμένα σε στικ. Και βέβαια χορταστικά σαντουιτσάκια με ό,τι θέλετε μέσα: τυρί, αλλαντικά, μαρούλι, ντομάτα. Καλή σας όρεξη!
T;elow, μην ξεχνάτε ότι μετά το φαγητό θα πρέπει να περιμένετε για δύο ώρες πριν ξαναμπείτε στη θάλασσα! Καλές βουτιές!