Ingredients
- 250 γραμμάρια ψιλές φακές ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
- 150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
- 100 γραμμάρια καπνιστό σολομό
- 5-6 σπόρους κάρδαμο
- 40 ml ελαιόλαδο
- 20 ml βαλσαμικό ξύδι
Βράζουμε τις φακές σε άφθονο νερό στο οποίο έχουμε ρίξει και τους σπόρους κάρδαμου για περίπου 13′-16′ (να «κρατάνε» λίγο). Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Βάζουμε τις φακές σε ένα μπολ και τις αλατίζουμε. Σε ένα βαζάκι χτυπάμε το ελαιόλαδο με το βαλσαμικό ξύδι και περιχύνουμε με αυτό τις φακές. Ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το σολομό και σερβίρουμε.