Τα όσπρια έχουν επανέλθει δριμύτερα τελευταία στο οικογενειακό μας τραπέζι και όταν τα συνδυάζεις με εκλεκτά υλικά μπορεί να γίνουν κάλλιστα, μοναδικά εορταστικά πιάτα.
Οι ψιλές φακές της Ομοσπονδίας είναι αμιγώς ελληνικό προϊόν και διατηρούν την ξεχωριστή τους ποιότητα χρόνια τώρα, χωρίς να αλλάζουν στο ελάχιστο τη γεύση τους και τα ευεργετικά τους συστατικά.
Σκέφτηκα λοιπόν για το εορταστικό μας τραπέζι να ετοιμάσω μια ιδιαίτερη σαλάτα με φακές που τις αρωμάτισα με κάρδαμο και τις συνόδευσα με φρέσκο τυρί κρέμα και καπνιστό σολομό.
Χρόνος Προετ. 20'Μερίδες 6
Ingredients
- 250 γραμμάρια ψιλές φακές ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
- 150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
- 100 γραμμάρια καπνιστό σολομό
- 5-6 σπόρους κάρδαμο
- 40 ml ελαιόλαδο
- 20 ml βαλσαμικό ξύδι
Βράζουμε τις φακές σε άφθονο νερό στο οποίο έχουμε ρίξει και τους σπόρους κάρδαμου για περίπου 13′-16′ (να “κρατάνε” λίγο). Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Βάζουμε τις φακές σε ένα μπολ και τις αλατίζουμε. Σε ένα βαζάκι χτυπάμε το ελαιόλαδο με το βαλσαμικό ξύδι και περιχύνουμε με αυτό τις φακές. Ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το σολομό και σερβίρουμε.
