Ingredients
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα
- 1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό
- 2 αυγά
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 2 βανίλιες
- 100 γραμμάρια λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
- 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Κλασική γαλατόπιτα με προσθήκη λευκής σοκολάτας που λατρεύει η Λυδία. Το αποτέλεσμα φίνο κι απολαυστικό.
Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα και μόλις ζεσταθεί καλά (όχι να βράσει) ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη σοκολάτα , τις βανίλιες, το σιμιγδάλι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά κι αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει λίγο, προσθέτουμε το βούτυρο και τα αυγά κι ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν στο μείγμα.
Βάζουμε το μείγμα σ’ ένα βουτυρωμένο, μέτριο, ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 170ο, φούρνο για 45’-50’ (να ροδίσει καλά η επιφάνεια της πίτας).