Ingredients
- 2 πακέτα μπισκότα OREO
- 50 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 500 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
Χτυπάμε το 1,5 πακέτο μπισκότα στο multi και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε το μείγμα των μπισκότων-βουτύρου μέσα σε ένα μικρό στρογγυλό ταψί με τσέρκι.
Χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα το τυρί κρέμα για 4′. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα (που το έχουμε αφήσει για 1-2 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει καλά),τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα για άλλα 5′. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα μπισκότα που έχουμε σπάσει σε μικρά κομμάτια με τα χέρια κι ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.
Στρώνουμε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να πήξει.
Ξεφορμάρουμε, αν θέλουμε διακοσμούμε με μερικά ακόμα μπισκότα και σιρόπι σοκολάτας, και σερβίρουμε.