Ingredients
- 260 γραμμάρια αλεύρι Γ.Ο.Χ.
- 125 γραμμάρια βούτυρο
- 125 γραμμάρια κουβερτούρα
- 2 αυγά
- ¾ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- ¾ φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο γάλα
- 1 βανίλια
- 1 κουταλάκι γλυκού baking powder
- 50 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
Πιο σοκολατένια πεθαίνεις! Για τους λάτρεις της σοκολάτας, αυτά τα κεκάκια είναι υπέροχα για να συνοδέψουν τον απογευματινό καφέ.
Βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια σε ένα ταψί με 12 θήκες για muffins. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φορμάκια σιλικόνης. Αν δεν χρησιμοποιήσουμε χαρτάκια ή φορμάκια σιλικόνης λαδώνουμε κι αλευρώνουμε καλά τις θήκες του ταψιού μας.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομματάκια και ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσει καλά η κουβερτούρα.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ κι ανακατεύουμε καλά με μίξερ ή με ένα κουτάλι (και πιρούνι κάνει) μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
Μοιράζουμε το μίγμα μας στις θήκες για muffins. Ψήνουμε για 21’-23’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο στη μεσαία σχάρα.
Maffinakia super! Κι έχω μια υπογλυκαιμία τώρα… 😉