Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Κέικ & Μπισκότα  >  Devil’s Food Cupcakes

Devil’s Food Cupcakes

Είναι κι αυτά τα μικρά, λαχταριστά κεκάκια που μας φτιάχνουν την ημέρα μας και μας γλυκαίνουν. Τα συγκεκριμένα, δε, με τη ganache σοκολάτας, μας προκαλούν να τα δοκιμάσουμε :-)

Ingredients

  • Για τη ζύμη
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κακάο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό
  • 130 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
  • 260 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού baking powder
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 αυγά
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • 2 καψάκια βανίλιας
  • Για τη ganache σοκολάτας
  • 300 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι γλυκού καλαμποκέλαιο

 

Ετοιμάζουμε 16 θήκες για muffins με τις ειδικές χάρτινες θηκούλες.

Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης στο μπολ του μίξερ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες για muffins και ψήνουμε για 21’-22’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο στη μεσαία σχάρα.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη ganache σοκολάτας. Ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και το καλαμποκέλαιο.  Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Βάζουμε στο ψυγείο κι ανακατεύουμε τακτικά μέχρι να σφίξει αρκετά για να μπορέσουμε να τη βάλουμε στο κορνέ.

Αφήνουμε τα muffins να κρυώσουν καλά και τα διακοσμούμε με τη ganache σοκολάτας. Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε κορνέ, απλώνουμε μια «γενναία» ποσότητα ganache πάνω στα muffins κι απλώνουμε με ένα κουτάλι.

P9940321R P9940312R P9940320R

Η συνταγή είναι προσαρμοσμένη από αρχική συνταγή της μετρ του είδους Martha Stewart την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ.

Από Evina

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.