Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Γλυκά & Επιδόρπια  >  Clafoutis με φρέσκα μύρτιλα

Clafoutis με φρέσκα μύρτιλα

Το clafoutis είναι ένα γαλλικό γλυκάκι που γίνεται με φρέσκα φρούτα και μία ελαφριά ζύμη, κάτι σαν τάρτα αλλά καμία σχέση! Μετά από άπειρες συνταγές και παραλλαγές που βρήκα, έχω καταλήξει στα παρακάτω υλικά και δοσολογίες που εμάς μας άρεσαν καλύτερα.

Ingredients

  • 300 γραμμάρια φρέσκα μύρτιλα
  • 200 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 60 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 βανίλια
  • 3 αυγά
  • 100 ml φρέσκο γάλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder

 

Βουτυρώνουμε μια μικρή ταρτιέρα κι απλώνουμε μέσα τα μύρτιλα.
Χτυπάμε όλα τα άλλα υλικά μαζί, στο μπλέντερ ή στο μίξερ και περιχύνουμε με τη ζύμη (η ζύμη είναι αρκετά ρευστή) τα φρούτα.
Ψήνουμε για 30’-40’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο στη μεσαία σχάρα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Tips
• Είναι καλύτερο να σερβίρεται ζεστό.
• Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οτιδήποτε φρούτο θέλουμε (μύρτιλα, βατόμουρα, αχλάδια, βερύκοκα, δαμάσκηνα, κλπ).

Από Evina

Comments (One comment)

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.