Ingredients
- 260 γραμμάρια αλεύρι Γ.Ο.Χ.
- 2 αυγά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- ¾ φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο γάλα
- ¾ φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- ¾ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
- 1 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
- ½ κουταλάκι γλυκού μπαχάρι τριμμένο
- 1 κουταλάκι γλυκού baking powder
Βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια σε αντίστοιχα ταψιά. Θα χρειαστούμε ένα με 12 θέσεις κι ένα με 6 θέσεις. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φορμάκια σιλικόνης. Αν δεν χρησιμοποιήσουμε χαρτάκια ή φορμάκια σιλικόνης λαδώνουμε κι αλευρώνουμε καλά τις θήκες του ταψιού μας.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπωλ του μίξερ κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα (το μίγμα θα είναι αρκετά ρευστό). Αν δεν έχουμε μίξερ, μπορούμε να ανακατέψουμε καλά με ένα πιρούνι.
Μοιράζουμε το μίγμα μας στις θήκες για muffins. Τα κεκάκια δεν φουσκώνουν πάρα πολύ οπότε γεμίζουμε τα χαρτάκια μέχρι τα 2/3. Ψήνουμε για 21’-23’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο στη μεσαία σχάρα.