Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Ζυμαρικά & Ρύζι  >  Χυλοπιτάκι με κόκκινη σάλτσα

Χυλοπιτάκι με κόκκινη σάλτσα

Είναι κάποια φαγητά τόσο απλά που ποτέ δεν σκέφτηκα να «ανεβάσω» τη συνταγή τους. Τελικά όμως είπαμε ότι «τα απλά είναι και τα πιο νόστιμα» οπότε φίλοι μου, μου ζήτησαν να αναρτήσω αυτή τη συνταγή για σπιτικό χυλοπιτάκι με κόκκινη σάλτσα. Αυτό το φαγητό το φτιάχνω πάντα όταν θέλω να φτιάξω κάτι γρήγορο για τα παιδιά και δεν έχω προβλέψει για κάτι άλλο.

Ingredients

  • 2 φλιτζάνια τσαγιού χυλοπιτάκι
  • 5 φλιτζάνια τσαγιού νερό
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 κουταλιές σούπας τοματοπελτέ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • Αλάτι, πιπέρι
  • τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα

 

Σε μία κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά βάζουμε το νερό, το βούτυρο και τον πελτέ.

Μόλις πάρουν μια βράση, ρίχνουμε τα χυλοπιτάκια, το αλάτι, πιπέρι, και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο κι ανακατεύουμε πολύ συχνά για να μην μας κολλήσουν.

Μόλις τα χυλοπιτάκια απορροφήσουν όλο το νερό κι έχουν μαλακώσει αρκετά είναι έτοιμα.

Τα σερβίρουμε με μπόλικο τριμμένο τυρί.

Από Evina

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.