Τελικά όλοι μας (μάλλον λόγω έλλειψης χρόνου) αναζητάμε τις συνταγές του λεπτού. Ήταν τόσες και τόσοι που, χθες βράδυ, μου ζήτησαν τη συνταγή του «ψευτοcheescake» που έφτιαξα που εντυπωσιάστηκα!
Χθες βράδυ λοιπόν μετά το δείπνο ακολούθησε η «κλασική» πλέον ερώτηση: «σε γλυκάκι τι έχουμε»; Έλα που δεν είχαμε όμως τίποτα! Και η ανάγκη για γλυκό επιτακτική. Άνοιξα λοιπόν ντουλάπια, ψυγείο, κλπ κι έφτιαξα cheesecake (τύπου) με τα υλικά που βρήκα.
Ingredients
- 6 μπισκότα (πτιμπερ, digestive, shortbread)
- 100 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 2 κουταλιές σούπας στραγγιστό γιαούρτι 2%
- 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη άχνη
- 2 κουταλάκια γλυκού μαρμελάδα
Βάζουμε σε μια σακούλα τα μπισκότα (εγώ χθες χρησιμοποίησα κάποια shortbreads με άρωμα λεμόνι που είχα) και τα χτυπάμε πάνω στον πάγκο για να θρυματιστούν.
Ανακατεύουμε σ΄ένα μπολ το τυρί κρέμα με το γιαούρτι και τη ζάχαρη.
Σε χαμηλό ποτήρι βάζουμε μια στρώση μπισκότα, μια στρώση κρέμα και ξανά μπισκότα και ξανά κρέμα.
Ρίχνουμε στο κάθε ποτήρι από ένα γεμάτο κουτάλι του γλυκού μαρμελάδα (χθες έβαλα το δικό μου σπιτικό lemon curd) κι απλώνουμε καλά.
Το τρώμε επί τόπου (αν το αφήσουμε να παγώσει ακόμα καλύτερα).
Χαχα τέλειο! Εμείς συνήθως βάζουμε λίγη μαρμελάδα πάνω σε πτι μπερ και τυρί Philadelphia και το τρώμε 😉 Το lemon curd όμως είναι το absolute favourite μου! Φιλιά κούκλα!