Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Διάφορες Νοστιμιές, Κρέας & Πουλερικά  >  Αυγά μαγειρεμένα σε κιμά

Αυγά μαγειρεμένα σε κιμά

Αυτό το φαγητό προέκυψε εντελώς τυχαία. Ήθελα να φτιάξω κιμά, αλλά δεν ήθελα να τον κάνω με ζυμαρικό κι έτσι έβαλα αυγά (και καλά για πιο «υγιεινά»). Απλά θεϊκό.

Ingredients

  • 500 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδου
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο, ξηρό κρασί
  • 1 κουταλιά σούπας πελτέ τομάτας
  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένα κίτρινα τυριά (gouda, cheddar, κλπ)
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού μπαχάρι
  • 2 δαφνόφυλλα
  • Σπόρους chili (προαιρετικά)
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2′. Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τα αυγά και το τυρί) και μόλις πάρει μια βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 25′ με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.

P9950878R P9950881R P9950885R

Προσθέτουμε και τα αυγά και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν όσο θέλουμε (ανάλογα με το πως τα προτιμάμε). Ρίχνουμε και το τυρί και το αφήνουμε άλλο 1′ να λιώσει. Σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο φρυγανισμένο ψωμί.

 

Από Evina

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.