Ingredients
- 500 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδου
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
- 1 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο, ξηρό κρασί
- 1 κουταλιά σούπας πελτέ τομάτας
- 4 αυγά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένα κίτρινα τυριά (gouda, cheddar, κλπ)
- 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
- 1/2 κουταλάκι γλυκού μπαχάρι
- 2 δαφνόφυλλα
- Σπόρους chili (προαιρετικά)
- Αλάτι, πιπέρι
Σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2′. Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τα αυγά και το τυρί) και μόλις πάρει μια βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 25′ με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.
Προσθέτουμε και τα αυγά και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν όσο θέλουμε (ανάλογα με το πως τα προτιμάμε). Ρίχνουμε και το τυρί και το αφήνουμε άλλο 1′ να λιώσει. Σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο φρυγανισμένο ψωμί.