Ingredients
- 250 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
- 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 4 αυγά
- 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού γάλα φρέσκο
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού Regato Kerrygold τριμμένο
- 1 μικρό κονσερβάκι Zwan κομμένο σε πολύ μικρά κυβάκια
- 2 κουταλιές της σούπας έτοιμης σάλτσας τομάτας
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελιές ψιλοκομμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1 πρέζα αλάτι
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε καλά με το μίξερ χειρός ή με ένα πιρούνι.
Βουτυρώνουμε καλά μια μεγάλη, αντικολλητική φόρμα του κέικ (αν χρησιμοποιήσουμε απλή φόρμα θα πρέπει να την αλευρώσουμε κιόλας) και ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180ο, φούρνο για 40’-45’ στη μεσαία σχάρα.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πολύ καλά και μετά το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε.
ΑΝ περισσέψει κέικ, μπορείτε να το διατηρήσετε σε μεταλλικό κουτί για 2-3 ημέρες