Ingredients
- 200 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
- 2 αυγά
- 2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
- 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι γλυκού πελτέ τομάτας
- 3 πιπεριές Φλωρίνης περασμένες στο multi
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες
- 400 γραμμάρια φέτα τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- νερό
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας μέσα σε ένα μεγάλο μπολ κι ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε όσο νερό πάρει ώστε να έχουμε ένα μέτριο χυλό (όχι πολύ αραιό).
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα, καλά λαδωμένο, αντικολλητικό ταψί ή πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180ο φούρνο για 45’.
Η αλευρόπιτα πρέπει να είναι αρκετά λεπτή για να γίνει τραγανή οπότε όταν μπει στο ταψί, το ύψος της δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 1-1,5 εκατοστό. Κόβουμε σε κομμάτια ή σε μπουκιές και σερβίρουμε.