Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Κέικ & Μπισκότα  >  Μαλακά cookies με βρώμη, καρύδα και σοκολάτα

Μαλακά cookies με βρώμη, καρύδα και σοκολάτα

Αυτή τη στιγμή, γράφω τη συνταγή κι ονειρεύομαι ένα φλιτζάνι ζεστό καφέ με 1-2 τέτοια cookies από δίπλα. Αυτή η δόση βγάζει 8-9 μεγάλα cookies, αλλά μπορείτε να τα κάνετε μικρότερα και να μειώσετε αντίστοιχα το χρόνο ψησίματος. Αν αποφασίσετε να τα φτιάξετε μεγάλα και χορταστικά, να είστε προετοιμασμένοι, η μία δόση τελειώνει μέχρι να πεις «ινδοκάρυδο»

Ingredients

  • 1 αυγό
  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½  φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
  • ½ φλιτζάνι μαύρη μαλακή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
  • ½ φλιτζάνι κυβάκια αποξηραμένης καρύδες ή τριμμένο ινδοκάρυδο

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ με το χέρι ή με ένα κουτάλι. Η ζύμη μας θα πρέπει να είναι μαλακή αλλά να μην κολλάει στα χέρια.

Με ένα κουτάλι της σούπας, παίρνουμε κομμάτια ζύμης και πλάθουμε μπαλάκια και τα τοποθετούμε πάνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Τα πιέζουμε λίγο με τα χέρια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180 βαθμούς, φούρνο για 18’-19’.

Όταν βγουν από το φούρνο τα cookies μας πρέπει να είναι αρκετά μαλακά καθώς σφίγγουν όσο κρυώνουν.

Από Evina

Comments (One comment)

  • ELIANA
    9 Οκτωβρίου 2020 at 12:18

    Φανταστικά!!!
    Είχα την ευτυχία να τα δοκιμάσω και ζεστά!!!!
    Φοβερη γεύση !!
    Η απόλυτη απόλαυση μαζί με μια κούπα καφέ η ζεστη σοκολάτα !!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.