Ingredients
Για το κέικ
- 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι Γ.Ο.Χ.
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κακάο
- 2 αυγά
- 3/4 φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κουταλάκια γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κουταλάκι γλυκού baking powder
- 3 κουταλιές σούπας φιστικοβούτυρο
Για την επικάλυψη
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού φιστικοβούτυρο
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 2 κουταλιές σούπας κακάο
- 4-5 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά για το κέικ εκτός από το φιστικοβούτυρο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ρευστό ομοιόμορφο μείγμα.
Λαδώνουμε καλά ένα ορθογώνιο ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα του κέικ. Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο και με ένα μαχαίρι κάνουμε κυκλικές κινήσεις έτσι ώστε το φιστικοβούτυρο να δημιουργήσει «νερά» στο σοκολατένιο μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180 βαθμούς, φούρνο για 35′-40′.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά κι, εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε την επικάλυψη.
Ανακατεύουμε στον κάδο του μίξερ τα υλικά για την επικάλυψη μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά και να έχουν μια κρεμώδη υφή (αν χρειαστεί προσθέτετε λίγη ακόμα κρέμα γάλακτος).
Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κέικ με την κρέμα και διακοσμούμε αν θέλουμε (με τρούφα, σοκολατένιες νιφάδες, κλπ).
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.