Ingredients
- 250 γραμμάρια ρύζι Μπόνετ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
- 600 γραμμάρια νερό
- 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλη τομάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
- 1 αγγούρι κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
- 200 γραμμάρια φέτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
- Αλάτι
- Ρίγανη
- Για τη σάλτσα
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές σούπας βαλσαμικό ξύδι
Βράζουμε το ρύζι στο νερό το οποίο έχουμε αλατίσει και στο οποίο έχουμε προσθέσει και μία κουταλιά σούπας ελαιόλαδο.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ρύζι την τομάτα, το αγγούρι, το κρεμμύδι, την πιπεριά, τη φέτα και τις ελιές. Αλατίζουμε κι ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα βαζάκι αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο με το βαλσαμικό ξύδι ανακινώντας το δυνατά. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τη σαλάτα, ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και σερβίρουμε.