Ingredients
- 250 γραμμάρια φακές ψιλές
- 1 συσκευασία τομάτα στον τρίφτη ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι γλυκού κύμινο
- 1 κύβος λαχανικών
- 1 σφηνάκι κόκκινο κρασί
- 1 + 2 ποτήρια νερό
- 250 γραμμάρια κριθαράκι
- Αλάτι, πιπέρι
Βράζουμε τις φακές σε άφθονο, αλατισμένο νερό για 10′ και τις σουρώνουμε.
Σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1′-2′. Προσθέτουμε τις φακές, το κρασί, τα μπαχαρικά και τον κύβο λαχανικών. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την τομάτα και ένα ποτήρι νερό. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Μόλις πάρει μια βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15′.
Προσθέτουμε το κριθαράκι και άλλα δύο ποτήρια νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να απορροφήσει το κριθαράκι το νερό, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει.