Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Κρέας & Πουλερικά, Λαχανικά & Όσπρια  >  Φιλέτο κοτόπουλου με μανιτάρια πλευρώτους

Φιλέτο κοτόπουλου με μανιτάρια πλευρώτους

Το κοτόπουλο το αγαπώ πολύ σαν υλικό, το ίδιο και τα μανιτάρια. Όταν λοιπόν ο παιδικός μου φίλος ο Νίκος μου έδωσε να δοκιμάσω τα πρώτα του βιολογικά μανιτάρια πλευρώτους, άρχισα να σκέφτομαι με ποιους τρόπους θα τα μαγειρέψω. Τα έκανα ψητά, τα έκανα τηγανητά, τα έκανα με κρασί και κρέμα γάλακτος, αλλά τα έκανα και με φιλέτο κοτόπουλο. Μαγεία! Και με την προσθήκη τυριού κρέμας το φαγητό μου απέκτησε μια βελούδινη, κρεμώδη γεύση. Μπορείς να το συνοδέψεις με ρύζι, μακαρόνια αλλά και με μια τηγανιά πατάτες.

Ingredients

  • 2 φιλέτα κοτόπουλου
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 500 γραμμάρια βιολογικά μανιτάρια Πλευρώτους
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λευκό, ξηρό κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • 200 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • Αλάτι, Πιπέρι

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο.

Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνω το ελαιόλαδο και το σκόρδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και σοτάρω το κοτόπουλο και τα μανιτάρια για 5′-8′.

«Σβήνω» με το κρασί κι αλατοπιπερώνω. Χαμηλώνω τη φωτιά στο ελάχιστο, σκεπάζω με ένα καπάκι και σιγομαγειρεύω το κοτόπουλο για 30′ (αν χρειαστεί προσθέτω λίγο νερό).

Προσθέτω το γάλα και το τυρί κρέμα και αφήνω το φαγητό στη χαμηλή φωτιά για άλλα 5′.

Από Evina

Comments (2 Σχόλια)

  • Χριστίνα
    13 Νοεμβρίου 2017 at 11:39

    Γαλα φρεσκο ή εβαπορε??

    • Evina
      13 Νοεμβρίου 2017 at 12:42

      Χρησιμοποιώ μόνο φρέσκο γάλα στις συνταγές μου εκτός κι αν αναγράφει κάτι διαφορετικό.π.χ. εβαπορέ ή ζαχαρούχο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.