Ingredients
- 8-10 βερίκοκα (ανάλογα με το μέγεθος τους)
- 200 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
- 50 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο ακόμα για να βουτυρώσουμε το σκεύος
- 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη + λίγη ακόμα για τη διακόσμηση
- 100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 αυγά
- 150 ml φρέσκο γάλα
- 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
Κόβουμε τα βερίκοκα στη μέση κι αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Βουτυρώνουμε καλά ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος για τάρτες. Στρώνουμε τα βερίκοκα με τη σάρκα τους προς τα κάτω και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180 βαθμούς, φούρνο για 15′-20′.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε μια ελαφριά ζύμη χτυπώντας όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ του μίξερ (η ζύμη θα είναι αρκετά ρευστή).
Περιχύνουμε με τη ζύμη τα βερίκοκα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30′-35′ μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια του clafoutis.
Το clafoutis θα φουσκώσει αρκετά αλλά μόλις το βγάλουμε από το φούρνο θα «πέσει».
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Αν θέλετε να δείτε κι άλλες συνταγές με βερίκοκα, οι food bloggers φίλοι μου ετοιμάζουν: η Αγγελική από το Cookika φτιάχνει κέικ καρότου με βερίκοκα,η Κατερίνα από το Delightful Area φτιάχνει granola με βερίκοκα και γιαούρτι, η Έλενα από το Elena is cooking φτιάχνει σαλάτα με ψητά βερίκοκα, φέτα κι αμύγδαλα, η Ευγενία από το Eat Yourself Greek φτιάχνει αρνί με βερίκοκα κι αμύγδαλο, η Nανά από το Κouzinista φτιάχνει γλασαρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με φρέσκα βερίκοκα, ο Άρης από το Νεανικόν φτιάχνει πάστα φλώρα, η Δώρα από το Pandora’s Kitchen φτιάχνει αυγόφετες με καραμελωμένα βερίκοκα και creme patisserie, η Ειρήνη από το Paxxi φτιάχνει το γλυκό της μπαλαρίνας: πάβλοβα με φιστίκια Αιγίνης και βερίκοκα, η Nίκη από Το Μυαλό στο Φαγητό φτιάχνει μπισκοτογλυκό με κρέμα αμυγδάλου και μαρμελάδα βερίκοκο και η Άρτεμις από το Wonderfoodland φτιάχνει σορμπέ βερίκοκο.
[…] καρότου με βερίκοκα, η Εβίνα από το Cook and feel φτιάχνει Clafoutis με βερίκοκα, η Κατερίνα από το delightfull area φτιάχνει Granola με βερίκοκα […]
Μιαμ μιαμ! Πραγματικά είναι το γλυκό παρπαρτού!!
Δεν έχω φτιάξει/φάει ποτέ κλαφουτί αλλά μου φαίνεται τόσο ενδιαφέρον που μάλλον θα το βάλω στο πρόγραμμα 😉
Καλό Βράδυ!
Δοκίμασε το και περιμένω σχόλια από έναν «ειδικό» στα γλυκά 😉
Πολύ ωραία η παραλλαγή. Το βερίκοκο θα δίνει πιο δροσερή γεύση από το κλασσικό κεράσι.
Προσωπικά το λατρεύω και με φρέσκα μύρτιλα 🙂
Πολύ ωραία συνταγή!
[…] Εβίνα από το Cook and Feel ετοιμάζει Clafoutis με βερίκοκα. Η Νανά στο Kouzinista φουρνίζει γλασαρισμένα μπουτάκια […]
Απλά υπέροχο Εβίνα!
[…] η Εβίνα από το Cook and feelφτιάχνει Clafoutis με βερίκοκα […]