Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Διάφορες Νοστιμιές, Ψάρι & Θαλασσινά  >  Τονοκεφτέδες

Τονοκεφτέδες

Μόλις ανοίξει ο καιρός, τα ουζάκια στη βεράντα ή στον κήπο, «δίνουν και παίρνουν» και χρειάζονται νόστιμα μεζεδάκια να τα συνοδέψουν. Αυτοί οι κεφτέδες είναι πολύ νόστιμο κι εύκολο μεζεδάκι που το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Χρυσαφένιοι από έξω και τρυφεροί από μέσα θα εντυπωσιάσουν και τον πιο δύσκολο της παρέας.

Ingredients

  • 2 κονσέρβες τόνος Safcol σε λάδι
  • 2 φέτες μουσκεμένο ψωμί ολικής άλεσης
  • 1 αυγό
  • 1 κρεμμύδι μέτριο περασμένο στο multi
  • 1 κουταλιά σούπας ξερό μαϊντανό
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 100 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 κουταλάκι γλυκού πελτέ Ομοσπονδία
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Αλεύρι Γ.Ο.Χ. και ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Στραγγίζουμε το ψωμί καλά. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει για 1-2 ώρες.

Πλάθουμε μικρά μπαλάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν καλά (10′-15′).

IMG_1353 IMG_1358

Αν θέλουμε μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με μια εύκολη σως γιαουρτιού. Χτυπάμε ένα φλιτζάνι τσαγιού στραγγιστό γιαούρτι με μια κουταλιά ελαιόλαδο, 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σκόνη και 1 κουταλιά σούπας ξερό μαϊντανό.

Από Evina

Comments (One comment)

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.