Ingredients
- Για τα σουτζουκάκια
- 500 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
- 3 φέτες ψωμί μουλιασμένες σε κόκκινο, ξηρό κρασί (tip της φίλης Funky Cook)
- 1 αυγό
- 1 σκελίδα σκόρδο πολύ ψιλοκομμένη
- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλάκι γλυκού κύμινο
- Αλάτι, πιπέρι
- Για τη σάλτσα
- 400 γραμμάρια τοματάκια στον τρίφτη
- 1 κουταλιά σούπας πελτέ τομάτας
- 1 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο, ξηρό κρασί
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
- 1/2 κουταλάκι γλυκού κύμινο
- 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα σκόνη
- 1/2 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο σκόνη
- Αλάτι, πιπέρι
Στραγγίζουμε καλά με τα χέρια μας το μουλιασμένο ψωμί. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε και αναμιγνύουμε καλά όλα τα υλικά για τη ζύμη του κιμά. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια σε ότι σχήμα θέλουμε και τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο, αντικολλητικό ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180 βαθμούς, φούρνο για 30′.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1′-2′. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10′.
Προσθέτουμε και τα ψημένα σουτζουκάκια και σιγοβράζουμε για άλλα 20′-25′.